Narkotikapolitik

För att en individ x ska stödja svensk narkotikapolitik såsom den bedrivs idag, så krävs det att vederbörande uppfyller åtminstone ett av dessa två villkor: 1.Det yrke som innehas av individ x motiverar sin existens på basis av rådande narkotikalagar. 2 Individ x är allmänt sinnesslö och inkapabel till kritiskt tänkande.
 
Roten till diverse psykedeliska drogers illegalitet ligger i samhällets strävan efter att bibehålla ett ansevärt antal villiga arbetare inom populationen. Tror du verkligen att en kärleksfull stat försöker att hindra dig från att fördärva ditt liv genom inhalering av cannabisrök, och därför blir tvungen att tvångsmässigt placera dig i en insitution? Staten är inte intresserad av din hälsa för fem öre, vad den däremot är intresserad av är att hålla arberarpopulationen i schack. 
 
Om vi tittar på de allra farligaste droger i samhället i benämningen av de skadliga sociala effekter som medföljer, så är alkohol och tobak utan tvekan två av de allra värsta. Anledningen till etablisemangets hysteri kring just cannabis härstammar från det faktum att  lojalitet till det industriella samhället urholkas när cannabis kommer in i bilden. För att påvisa att substansers skadeverkingar är irrelevanta för dess legalitet, så kan vi dra en en parallell till den lagliga drogen: koffein. Koffein skadar levern, vi vet att koffeinmissbruk kan orsaka allvarliga nedsättningar magens verksamhet.
 
Otaliga summor pengar har spenderats på att hitta fel med cannabis, och det man har kommit fram till är att i relation till exempelvis alkohol, så är cannabis ett mycket säkrare alternativ om man vill investera i sin hälsa. Varför koffein är inskrivet i varje företagspolicy som en självklar rättighet för alla arbetare, och varför innehav av cannabis kan resultera i att du  förlorar ditt hus, ditt bankkonto och ditt jobb är att koffein möjliggör en utökad tolerans för att utföra monotona och repititiva arbetsuppgifter .Cannabis å andra sidan, får människor mindre intresserade av att gå till jobbet,  de vill inte längre konsumera det skräp som erbjuds på TV och kallas för "underhållning". De föredrar hellre att engagera sig i att försöka förstå vilka faktorer som ledde till det ottomanska rikes kollaps.
 
De aktiviteter som cannabis främjar, får människor att ifrågasätta de institutioner och sociala filosofier som planterats i vårt kollektiva företag av bland annat media. Och därav så behöver alla instutitioner göra sig av med denna substans om de vill försäkra sin egen fortlevnad.